KERST. EEN HELE GEZELLIGE TIJD, U KENT HET WEL.

 
In de maand December, worden in de meeste huizen weer versieringen aangebracht, vanwege de mooie dagen met kerst. De kerstboom, kerststal, maar ook de kerststukjes met kaarsen komen weer op de tafels. LET U WEL OP???In de kerststukjes zitten meestal ook DENNENAPPELS in verwerkt. 
Een Dennenappel wordt meestal tijdens het spelen door honden ingeslikt. Dennenappels zijn in principe niet giftig voor uw hond, maar ze kunnen er wel voor zorgen dat uw hond zijn darmen een levensbedreigende verstopping krijgt.
Zo ook als u in deze periode naar het bos gaat, daar liggen ze nu ook volop.
Let dus goed op wat uw hond eet en voorkom problemen.
 

DE HERFST.

Als het herfst is, valt er van alles van de bomen, vallende bladeren, maar ook verschillende noten, denkt u maar aan: Kastanjes, Beukennootjes, eikels enzovoort. Het is alleen niet zonder gevaar voor onze dieren. Eikels kunnen bijvoorbeeld problemen veroorzaken voor de dieren die ze opeten. Ook uw hond kan erg ziek worden na het eten van de eikels. De eikels zijn namelijk giftig voor uw hond. Eikels bevatten een hoog gehalte aan looizuur (Tannine). Je hond kan na het eten hiervan niet alleen behoorlijk ziek worden, maar er zelf dood aan gaan.

De giftige stof kan schade veroorzaken aan de darmen, bloedvaten en aan de nieren.

De eerste verschijnselen zijn: Misselijkheid, Rusteloos, Sloomheid, Braken, buikpijn en meestal gaat dit ook gepaard met diarree.

Eikels zijn niet alleen giftig voor uw hond, maar ook voor paarden, runderen, schapen en geiten kunnen er ziek van worden. Deze dieren eten ook meestal het blad van de bomen, als deze aan de rand van de weide staan.

En hoe groener de eikeltjes zijn zo te hoger tannine gehalte er is.

Ga dan ook gelijk naar uw dierenarts, als u het vermoeden heeft dat uw dier eikeltjes heeft gegeten, en bovenstaande verschijnselen heeft.

Veel Nederlandse huishoudens hebben de Corona-zelftest in huis. U kunt deze zelftest het beste opbergen buiten het bereik van uw huisdieren. In deze zelftest zit namelijk een giftig stofje voor uw dier.

Als uw huisdier het plastic buisje van de Flowflex Covid19-zelftest van de tafel pakt en kapot bijt, kan het zijn dat uw dier nadat hij deze vloeistof binnengekregen doodziek wordt. 

GA DAN OOK GELIJK NAAR DE DIERENARTS. 

 

Giftig stofje Sodium azide 

In het buisje van de zelftest zit het giftige SODIUM AZIDE.

De 5 ml vloeistof in de test kan zo na opname uw huisdier behoorlijk ziek maken, met name jonge, zwakke en zieke dieren. 

Geen informatie op de bijsluiter 

Op de bijsluiter van de Covid-zelftest is geen informatie over de samenstelling of giftigheid te vinden. Dat komt omdat het een medisch hulpmiddel betreft en dat valt onder de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Goed om te weten. 

WEES DUS GEWAARSCHUWD, HOUD DE COVID ZELFTEST WEG BIJ UW HUISDIEREN EN OOK WEG BIJ (KLEINE) KINDEREN, WANT EEN ONGELUK ZIT IN EEN KLEIN "PIPETJE".

 

 

VOGELGRIEP EN JOUW DIER

In verband met de enorme vogelgriep uitbraak wordt geadviseerd om goed op te letten dat je dier geen kadavers van vogels of pluimvee te pakken krijgt. Ook vogels vangen kan risicovol zijn. Er zijn al een aantal vossen gevonden die besmet waren met vogelgriep, waarschijnlijk door het eten van- of contact met zieke vogels.

Mensen, maar ook andere dieren kunnen besmet raken met vogelgriep. Bij honden en katten kunnen symptomen als lusteloosheid en benauwdheid optreden, maar ook zenuwverschijnselen als trillen en wankelen. Bij mensen uit vogelgriep zich als een ‘normale’ griep. Er zijn geen gevallen bekend van mensen die door hun hond of kat besmet raakten met vogelgriep.