WORMEN

Door een mest/ontlasting onderzoek uit te voeren, kan de preventieve toediening van wormmiddelen bijna geheel worden voorkomen. Wij kunnen dit uitvoeren voor dieren zoals hond, kat, paard, ezel, geit, konijn, schaap, alpaca en vogels.

 

U verzamelt wat mest/ontlasting en neemt contact op met de praktijk.

U krijgt de uitslag en advies telefonisch en per mail toegezonden.

Indien de uitslag aantoont dat er sprake is van een te hoge wormbelasting, is in sommige gevallen een natuurlijke (homeopathische) aanpak nog zinvol en verantwoord.

Bij heftige belasting echter zal meestal een regulier middel (via dierenarts) worden geadviseerd.


Afhankelijk van de diersoort wordt onderzocht of er ontwormd moet worden. 

 

MADEN.

Kijk altijd uw huisdier na op maden. Maden worden op de volgende manieren veroorzaakt. De vliegen leggen eitjes in de vacht van het dier. Uit deze eitjes komen de larven, ook wel maden genoemd. De maden scheiden een substantie uit die voor afsterving van het omliggende weefsel zorgt, dit afgestorven weefsel eten de maden. Op deze manier kan uw dier flink beschadigd raken op de plekken waar de maden zitten, de wonden kunnen erg diep zijn.

 

Wilt u meer informatie of u heeft u naar aanleiding van het lezen nog meer vragen? Neem dan contact met ons op. Via het contact formulier of kijk voor de gegevens bij Contactgegevens. 

Tarieven mest/ontlasting onderzoek : € 25,00 (per test inclusief middel voor 1 maand).